Login:
Heslo: ?
(zapomenuté heslo) ?
CK Loudatour
O NÁS PRůVODCI PůJČÍME PARTNEŘI NOVINKY PDF KATALOGY VOLNÁ MÍSTA GALERIE FILMY REPORTÁŽE
CK LOUDATOUR
Smlouva | Certifikát | GDPR osobní údaje | Povinné informace | Jak objednat |

Cykloturistika víkendy

Cykloturistika

Turistika

Trekové trasy

Vyber zájezd jinak ...

Březen 2024
Po-tStLtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(Zpět na seznam reportáží)

23.11.13 CK

Setkání LOUDATOUR 2013


Setkání klientů, průvodců a příznivců cestovní kanceláře LOUDATOUR se opět uskutečnilo v sále sokolovny v Losiné. Mělo tradiční program: Letošní zájezdy – Novinky na rok 2014 – treky do velehor. Programem provázel náš dlouholetý klient a spolupracovník, věčně mladý, Tomáš Šolc.

1. blok - Rok 2013 u Loudů

Zima – Běžkařů nám ubývá, ale přesto připravujeme stále nové trasy. Minulou zimu jsme dokončili Krušnohoří a letos se pustíme do Orlických hor.

Jaro – každý rok zařazujeme na jaro nějakou novinku. Už tradičně projíždíme řeky a potoky na českobavorském pomezí. Letos to byla řeka Kouba, v Bavorsku zvaná Chamb.

V květnu jsme se vydali do Tyrolska a byli nepříjemně překvapení množstvím nového sněhu. Aspoň to ale vypadalo, že jsme borci.

Na rozhraní jara a léta jsme se vypravili znova do Tyrolska, tentokrát s menší skupinou ve které ale bylo o to více dětí. Projeli se i na raftech. Ale o tom už poví více pěkné video Daniela Hály.

Středomořskou sezónu jsme zahájili v Kampánii. Kraji prastarých památek, světoznámých parků, průzračného moře, dřímajících sopek a černých buvolů, z jejichž mléka se dělá světoznámá mozarella.

Podzim – Podzimní hory jsou nejhezčí. O tom se každoročně přesvědčují naši senioři pod vedením Evži Loudové. Letos se vypravili do Dolomit. A protože všechny lanovky jsou tradičně v ceně – byly to skutečně Dolomity v pohodě. V presentaci uvidíte skvělé fotky Venduly Černé.

2. blok - Novinky 2014

Egerland – Kdo by neznal řeku Ohři? Ale byli jste u jejího pramene? A znáte z Chebska víc než jen vlastní Cheb? Přitom to bylo v minulosti významné a svým způsobem autonomní území – skutečná městská republika. Za poznáním Egerlandu, o který se ve středověku přetahovali češi s němci, vedou naše kroky – nebo spíše stopy kol.

Již několik sezon nabízíme cyklotoulky po rakouském kraji Weinviertl. Zatím to moc netáhne. Proto jsme připravili pro příští sezónu variantu pro abstinenty – Mostviertl. Úpatí Alp je ideální pro ovocnářství a zdejší hrušňové sady jsou vyhlášené. Je to milý a rozmanitý kraj spojující krásy hor s památkami Podunají.

Málo platné – stárneme (S touhle tezí ovšem Tomáš Šolc nesouhlasí). A s tím i naše klientela pohodlní. Kde jsou ty časy, kdy jsme vystupovali v zástupech na Marmoladu, padali do trhlin pod Monte Rosou, topili se v peřejích Ardeche a zdolávali hory s krosnami na zádech. V té době bychom se Maďarsku vyhnuli obloukem. Ale dnes – láká nás svou rovinou – na kolo ideální, svými termálními koupališti – na klouby ideální, svým jídlem a pitím – pro smysly ideální.

Napoleon na Elbě vydržel necelý rok. Potom se začal nudit a vyrazil k Waterloo. Přitom je to tak příjemný ostrov, že by se tam dalo vydržet celý život. My tam strávíme týden a poznáme jeho přednosti - je tam všude blízko a na kole projezdíme ostrov křížem krážem.

3. blok – samostatné presentace

Sardinie – vlajková loď letošní sezóny. Jeli jsme tam dokonce 3x. Všichni klienti, ale dokonce i Evža a Jirka se shodli na tom, že Sardinie je stejně dobrá jako Korsika, ne-li lepší...

Lago di Garda v pohorkách – k tomuto největšímu italskému jezeru se vracíme již několikátou sezónu. Už jsme zde presentovali cykloturistickou variantu i ferátové akce. Nyní jsme sem přivezli pěší turisty. Pohleďte jak pohodově se dá tento kraj navštívit a přitom nevynechat nic podstatného.

Sella ronda po Ferátách – Zdatnější turisty přivádí do našich řad Čenda Kašpar. Již tradičně se vydává se svým parťákem Ladisem Smutným do některého alpského masivu, aby své ovečky trochu provětral.
Připravujeme : Julské Alpy ze sedla Nevea
Na příští rok sáhl Čenda po horách, které považují mnozí za nejkrásnější – Julské Alpy. Jejich italská část je vznešená i tajemná současně.

Kilimanjaro – tuhle presentaci měl komentovat nejprve Jirka Louda jun., ale je zaneprázdněn nácvikem na maturák. Tak musí zaskočit tatík. Podíváme se nyní na nejvyšší horu Afriky.

A teď ty nejvyšší kopce...

Dříve cestovali lidé v malých skupinách, často ve dvou nebo i sami. Využívali služeb místních průvodců a nosičů. Poznali při tom i život domorodců a měli dost času přesně na to, co je zajímalo. Proč to nezkusit i v Nepálu řekli si Zuzana s Frantou a s podporou naší cestovky se vydali na cestu kolem Annapuren.

Na závěr tu máme i skutečný výškový rekord. Když ne český, aspoň losinský. Jarda Gubiš – muž, který dosáhl Pik Lenina - 7134m.

 Přidej komentář k tomuto článku: 
Autor
opiš čísla z obrázku
Text (max 400 znaků)

... a nebo přes tvůj facebook profil:


Kde nás najdete? Mikulášské náměstí 10, 326 00 Plzeň - E-mail: CK@Loudatour.cz
tel: +420 377 226 068 nebo +420 377 221 966 nebo 739 046 606; mobil +420 603 879 725

webhosting: hostitel: FORPSI TOPlist ověřeno: Valid HTML 4.01 Transitional
design: Jan Nágr programming: Čestmír Kašpar
© 1999-2017 CK Loudatour s.r.o