Login:
Heslo: ?
(zapomenuté heslo) ?
CK Loudatour
O NÁS PRůVODCI PůJČÍME PARTNEŘI NOVINKY PDF KATALOGY VOLNÁ MÍSTA GALERIE FILMY REPORTÁŽE
CK LOUDATOUR
Smlouva | Certifikát | GDPR osobní údaje | Povinné informace | Jak objednat |

Cykloturistika víkendy

Cykloturistika

Turistika

Trekové trasy

Vyber zájezd jinak ...

Březen 2024
Po-tStLtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
(Zpět na seznam reportáží)

17.11.11 CK

Treky v Nepálu


Kdo by z nás, kteří chodíme rádi do hor, nechtěl šlapat po stejných stezkách, kudy se v nedávné minulosti přibližovali ke svým slavným výstupům nejrůznější velikáni světového horolezectví, jako Edmund Hillary, Tenzing Norgay, Rainhold Messner a další? Pravda – naše cesty nemíří k vrcholkům osmitisícových štítů, ale přesto (nebo právě proto) nám populární trekové trasy umožní dobře poznat život a přírodu v této rychle se měnící, ale stále ještě západní civilizací nepříliš ovlivněné zemi. Nemusíme přitom slézat nebezpečné ledopády a zasněžené strmé stěny, stačí putovat po stezkách, které po století používali a používají generace místních obyvatel. Běžné denní trasy nepřesahují 6 hodin. Obětaví a přátelští nosiči (kterým tak dáte tolik potřebnou možnost výdělku pro jejich často hladovějící rodiny) vám umožní vychutnávat cestu v horách jen s malým batůžkem a budete se těšit na výbornou místní stravu, podávanou v mnoha útulných ubytovnách – lodžích po celé trase. Všechny treky jsou z důvodu maximálního snížení cen kalkulovány s kvalitním, anglicky mluvícím místním průvodcem na skupinu a jedním nosičem vždy pro 2 účastníky. V případě zájmu zajistíme i českého zkušeného vysokohorského průvodce – cena dle velikosti skupiny na vyžádání.
Závěr pobytů pak vždy strávíme v hl. městě Kathmandu s jeho pulzujícím životem a slavnými památkami s možností kombinace se safari v NP Chitwan.

A)Trekové trasy v oblasti Mount Everestu
Pro každého milovníka hor je nezapomenutelným zážitkem pohybovat se na trekových trasách v oblasti nejvyšších hor světa Mount Everestu. Zde nabízíme několik treků, od nenáročných „panoramatických“ tras kolem Namche Bazaru až ke „klasickým“ trekům do Everest Base Campu, vyhlídce Kala Pattaru (5.550 m). Do oblasti Gokya v sousedním údolí chodíme přes atraktivní sedlo Cho-La (5.330 m), s možností pokračovat přes další sedlo Renjo Pass (5.340 m). Pro zájemce máme připravenu i náročnou kombinaci s výstu pem na šestitisícový Island Peak.
EVEREST TREK - KLASIK
EVEREST TREK - KLASIK (doplnění skupiny)
EVEREST TREK + ISLAND PEAK (6189m)
EVEREST TREK - PANORAMA

B) Treky v oblasti Langtang
Přestože se NP Langtang nachází blízko Kathmandu, navštěvuje tuto oblast podstatně méně turistů než oblasti Everestu a Annapuren. I doprava do oblasti je relativně krátká a jednoduchá. Návštěva tohoto vysoko položeného kraje nám nabízí příležitost seznámit se s původní kulturou místních vesniček a života lidí. Vystoupíme na menší vrcholky a ledovce stále ještě v relativně příjemné nadmořské výšce.
TREK V OBLASTI LANGTANG
TREK V OBLASTI LANGTANG + SAFARI v NP CHITWAN

B) Treky v oblasti Annapuren
Oblast Annapuren patří k nejvyhledávanějším trekovým trasám v Himaláji. Asi i proto, že masív Annapuren je možné pěkně při „klasickém“ treku obejít a žádné pohledy se tak již neopakují. Vrcholem je pak jistě výstup k téměř 5.000 m vysokému jezeru Tilicho Lake a přechod přes sedlo Thorung La (5.416 m). Tento trek přes Ghorepani, Poon Hill a Bhiretanti pak doporučujeme zpestřit při zpáteční cestě do Kathmandu raftingem na řece Trisuli. Jako kratší variantu pak nabízíme klasický trek k Base campu a zpět.
ANNAPURNA TREK - KLASIK
ANNAPURNA TREK - BASE CAMP + SAFARI v NP CHITWAN




 Přidej komentář k tomuto článku: 
Autor
opiš čísla z obrázku
Text (max 400 znaků)

... a nebo přes tvůj facebook profil:


Kde nás najdete? Mikulášské náměstí 10, 326 00 Plzeň - E-mail: CK@Loudatour.cz
tel: +420 377 226 068 nebo +420 377 221 966 nebo 739 046 606; mobil +420 603 879 725

webhosting: hostitel: FORPSI TOPlist ověřeno: Valid HTML 4.01 Transitional
design: Jan Nágr programming: Čestmír Kašpar
© 1999-2017 CK Loudatour s.r.o