Login:
Heslo: ?
(zapomenuté heslo) ?
CK Loudatour
O NÁS PRůVODCI PůJČÍME PARTNEŘI NOVINKY PDF KATALOGY VOLNÁ MÍSTA GALERIE FILMY REPORTÁŽE
CK LOUDATOUR
Smlouva | Certifikát | GDPR osobní údaje | Povinné informace | Jak objednat |

Cykloturistika víkendy

Cykloturistika

Turistika

Trekové trasy

Vyber zájezd jinak ...

Duben 2024
Po-tStLtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
(Zpět na seznam reportáží)

19.04.10 JL

Národní parky Keni


Keňa je země parků. Z velkého množství národních parků a rezervací popisujeme jen ty, které jsou v naší nabídce.
Pro orientaci jsme je rozdělili do několika turistických oblastí.

Velehory

Obrovské sopečné masivy v této části Afriky představují skutečné geologické a botanické unikáty: Už svými rozměry (průměr u paty skoro 100 km) a relativními výškami až 4000m nad okolí rovinou vzbuzují úctu.
Mt. Kenya ( 5199) leží celá na území Keni. K jejímu vrcholu vedou klasické několikadenní treky. Její severní úbočí zahlédneme i z parků Samburu a Shaba .
Aberdarská vrchovina – nenechte se mýlit názvem. Tahle vrchovina dosahuje nadmořské výšky 4000 m. Vrcholky pokrývají husté pralesy, bambusové houštiny i pusté horské planiny zakryté mlžným oparem. Je zde nejlepší místo pro pozorování nosorožců. Na svazích v nižších polohách jsou velké plantáže kávy čaje, pšenice a chrysantém.
Mt. Kilimanjaro ss vrcholem Uhuru (5895) leží sice již za hranicí v Tanzanii. Z keňského parku Amboseli je však dobře viditelný. Není divu, zvedá se nad ním do výše 4,5 km. Amboseli – národní park v jižní Keni poblíž hranic s Tanzánií na úpatí masivu Kilimanjara. Patří k nejpopulárnějším v Keni. Potkáme zde buvoly, lvy, gazely, gepardy, pakoně a mnoho dalších druhů. V okolních bažinách žijí stáda slonů a obrázek pasoucích se slonů v pozadí s Kilimanjarem patří k nejznámějším pohlednicím v zemi.
Mt. Elgon (4321). Jeho kráter tvoří již hranici se sousední Ugandou, ale stejnojmenný park leží i na keňském území. Nedaleko se nachází i jedna z námi navštěvovaných rezervací – Saiwa Swamp.

Velká příkopová propadlina

Unikátní přírodní útvar táhnoucí se Afrikou v poledníkovém směru. Právě v Keni je velmi dobře patrná. Můžeme zde pozorovat mohutná sopečné krátery, sladkovodní i slaná jezera. Úrodná půda je základem bohaté vegetace a ta láká množství zvěře. Následující stručná charakteristika národních parků a rezervací popisuje místa, která můžete v rámci naší nabídky navštívit.
Lake Naivasha – sladkovodní jezero o průměru 10 km s břehy porostlými papyrem a trnovníky, kolonie hrochů i orlů jasnohlasých. Centrum pěstování květin, které se vyvážejí do celého světa. Tradiční rekreační středisko bývalé britské smetánky funguje dodnes. Crescen Island – původem sopečný ostrov na východním konci jezera nabízí procházky mezi žirafami, gazelami a ntilopami a pozorování bezpočtu druhů ptáků.
Hell’s Gate (Pekelná brána) - jedinečný park, kterým můžete bloumat pěšky nebo na kole zcela samostatně. Krajina se okrovou půdou a travnatými savanami obklopenými bizardními skalními útvary je úžasnou kulisou pro pozorování pasoucích se zeber, žiraf, gazel, ale i velkých šelem.
Lake Nakuru – Slané jezero v blízkosti stejnojmenného města. Najdeme zde záplavy plameňáků, bujné traviny, pryškové a akáciové lesy, skalnaté útesy. Spatřit můžeme nosorožce, prasata bradavičnatá, vodušky jelenovité, buvoly, gazely, bahnivce i levharty.
Lake Bogoria – mělké solné jezero protáhlého tvaru dlouhé přes 10 km je výrazně odlišné od ostatních v příkopové propadlině. Břehy jsou pusté a skalnaté, v okolí najdeme termální prameny a gejzíry. Bezlesé okolí umožňuji pozorovat kudu velkého. Jezero je oblíbeným hnízdištěm plameňáků a dalších druhů ptáků.
Lake Baringo – oválné sladkovodní jezero obklopené horskými hřebeny, s hladinou posetou malebnými ostrovy. Je zde neuvěřitelná hojnost ptáků.

Západní Keňa

Savany plné zvěře v rezervaci Masai Mara jsou jen jednou tváří této části Keni. Znalci ví, že zde najdou i vysoká pohoří, džungli nebo.vyhlášené čajové plantáže. Máte i dobrou příležitost setkat se s domorodými obyvateli.
Kakamega – jediný keňský deštný prales s původními hustými porosty obývanými množstvím ptáků, opic i dalších živočichů.
Kerio Valey + Lake Kamnarok – údolí řeky Kerio tekoucí mezi vrchovinami nabízí úchvatnou krajinu s množstvím ptáků a krokodýlů.
Saiwa Swamp – klenot mezi keňskými rezervacemi – miniaturní rezervace chrání životní prostředí antilopy bahenní, žijí zde kočkodani, vydry africké a stovky druhů ptáků.
Vrchovina Cherangani – rozlehlá náhorní plošina dosahující nadmořských výšek přes 3000m je domovem kmene Marakwetů, chýše se střechami z palmových listů, mozaikovitá políčka a rozlehlé louky protkané zurčícími potůčky.
Masai Mara – nejpopulárnější keňská rezervace, klasická savana jakou známe z přírodopisných filmů obývaná množstvím zvířat. Je rovněž vlastí nejznámějšího domorodého kmene Masajů. Z velkých šelem se zde setkáme s početnými smečkami lvů i s méně početnými gepardy a levharty. Sloni, buvoli, zebry a hroši, žirafy a nespočet antilop různých druhů.
Kericho – ideální půda a vhodné počasí daly vzniknout rozsáhlým čajovým plantážím. Jejich návštěva se stala vyhledávanou turistickou atrakcí.

Severní Keňa

Krajina severní Keni je velmi rozmanitá. Setkáme se zde i s pouštěmi. Naše nabídka se však dotýká jen její nejjižnější části.
Samburu a Shaba – dvě rezervace ležící nedaleko sebe na severním úpatí masivu Mt. Kenya na březích Evaso Ngiro. Rezervace nabízí množství rostlinných i živočišných druhů i zajímavé krajinné tvary. Shaba ukazuje velké kamenité pahorky, termální prameny, vějířové palmy. V Samburu najdeme otevřenou savanu křovím porostlé pouště a zelené říční břehy zaručí setkání s různými druhy zvěře.


Z této bohaté nabídky obsahují jednotlivé zájezdy vždy pouze výběr, který se dá vtěsnat do 10 - 14 dnů.
Naše záýjezdy představujhí jednak klasické safari, kdy jezdíte mezi zvířaty v autech.
Nově ale nabízíme možnost projet se v africké divočině na kole.

Jednotlivé nabídky najdete v našem katalogu.

 Přidej komentář k tomuto článku: 
Autor
opiš čísla z obrázku
Text (max 400 znaků)

... a nebo přes tvůj facebook profil:


Kde nás najdete? Mikulášské náměstí 10, 326 00 Plzeň - E-mail: CK@Loudatour.cz
tel: +420 377 226 068 nebo +420 377 221 966 nebo 739 046 606; mobil +420 603 879 725

webhosting: hostitel: FORPSI TOPlist ověřeno: Valid HTML 4.01 Transitional
design: Jan Nágr programming: Čestmír Kašpar
© 1999-2017 CK Loudatour s.r.o